Vijesti ministarstva

  Središnji državni portal
  Godišnji plan

  Kontakt

  Za sva pitanja možete nas kontaktirati na:
  kabinet@mrrfeu.hr

  Novinarska pitanja:
  glasnogovornica@mrrfeu.hr

  Telefon:
  Telefon +385 1 6400 600

  Upiti vezani uz EU fondove:
  fondovi@mrrfeu.hr

  Prijave na module i seminare:
  fondovi@mrrfeu.hr

  Pučki pravobranitelj

  Za 29 dalmatinskih malih kapitalnih projekata 14.389.000 kuna

  Za 29 dalmatinskih malih kapitalnih projekata 14.389.000 kuna

  U sklopu "Programa održivog razvoja lokalne zajednice" koji provodi Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u Vijećnici Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Splitu svečano su potpisani ugovori o sufinanciranju malih kapitalnih projekata s područja četiriju dalmatinskih županija.

   

  Ugovore je potpisao potpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja i fondova EU Branko Grčić, te predstavnici jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave za 29 projekata iz Dubrovačko-neretvanske, Splitsko-dalmatinske, Šibensko-kninske i Zadarske županije.
   

  „ Ovo je skromni doprinos vašim proračunima za funkcioniranje života u vašoj zajednici. Ovaj ćemo Program nastaviti i iduće godine, nadam se da će u proračunu tada biti više sredstava. Ovdje nema političke opredjeljenosti, ovdje su predstavnici svih političkih opcija.Važan nam je samo indeks razvijenosti. U prioritetu su nam oni koji imaju razvojne probleme koje mi kao odgovorno ministarstvo uvažavamo.“ istaknuo je potpredsjednik Grčić.
   

  Dodao je i da isto tako ministarstvo priprema i regionalne projekte za EU fondove. „Ne smijemo propustiti priliku koja nam se pruža, a greške ćemo izbjeći samo ako se dobro pripremimo. Sad imamo projekte vrijedne 600 milijuna eura koje ćemo uspjeti apsorbirati. Pripremamo i 32 regionalna razvojna projekta, ove godine na poziv nam je dostavljeno još 389 projektnih ideja. Tražimo dobre ideje za projekte, pomažemo na terenu, posebno na područjima od posebne državne skrbi“, naglasio je Branko Grčić.
   

  U ime potpisnika ugovora, Nediljko Dujić, gradonačelnik Skradina zahvalio je ministru Grčiću, te istaknuo da mu je drago da se vodi računa o potrebitima.

  „ Mi nismo sretni što smo potrebiti, zato moramo iskoristiti i priliku koja nam se pruža ulaskom u EU. Europa nam pruža priliku, a mi ćemo sami odgovoriti jesmo li spremni“, kazao je Dujić.

   

  U okviru Programa održivog razvoja lokalne zajednice raspisan je 31.siječnjaove godine „Poziv za iskaz interesa za  sufinanciranje projekata u 2013. godini.

  Zaprimljeno je ukupno 640 zahtjeva od čega je njih 528 prihvatljivih ( u 2012. bilo je 726 zahtjevaod kojih 670 prihvatljivo).
   

  Za sufinanciranje su ove godine odabrana ukupno 122 projektna prijedloga s područja 20 županija u ukupnom iznosu od 48.750.000 kn.

   

  PODRUČJE DALMATINSKIH ŽUPANIJA:

   

  -
    Broj zaprimljenih zahtjeva: 144 (DN-22; SD-51; ŠK-18; Z-53)
  -
    Broj prihvatljivih zahtjeva:   109 (DN-15; SD-38; ŠK-13; Z-43)
  -
    Broj odabranih projekata:  29 projekata  ukupne vrijednosti 14.389.000 kn 
  -
    Dubrovačko-neretvanska:  7 projekata ukupne vrijednosti  1.976.000 kn

  - Splitsko- dalmatinska:       8 projekata ukupne vrijednosti   3.835.000 kn

  - Šibensko-kninska:             6 projekata ukupne vrijednosti   5.477.000 kn

  - Zadarska:                           8 projekata ukupne vrijednosti   3.101.000 kn
   

   


   

  Fotografije sa svečanog potpisivanja možete preuzeti OVDJE
   


  Galerija:
   

   Split 13.05.2013-2.JPG
   Karte projekata

   Strukturni i investicijski fondovi

   Hrvatski otočni proizvod

   KalendarSva događanja »

   Potpredsjednik
   Predavanja i seminari
   Promotivne aktivnosti
   Događaji u organizaciji MRRFEU-a